IoT lösningar – teknik för effektivare företag & arbetsplatser | STV

Vad är egentligen IoT – Internet of Things?

Idag är internet en stor del av våra liv och kan förbättra arbetsplatsen inom en rad områden. Tack vare nätet kan vi styra exempelvis ljus, ljud och temperatur med hjälp av sensorer och enheter. Många irritationsmoment på kontoret går att fixa med smarta tekniska lösningar, som gör hela arbetssituationen mer bekväm och effektiv. Det är detta som IoT innebär.

Få en kostnadsfri rådgivning av STV genom att fylla i formuläret nedan eller ring oss direkt på 08-568 441 00

 

 

STV hjälper er hitta rätt tekniklösningar – helt kostnadsfritt dessutom!

Kontakta oss gärna för att få svar på frågor och få rådgivning. Tillsammans hittar vi rätt tekniklösningar för att skapa en effektiv digital arbetsplats! Fyll i formuläret nedan eller ring oss direkt på 08-568 441 00

IoT arbetsplats

Vad är IoT, Internet of Things?

IoT är ett engelskt begrepp som står för Internet of Things, vilket går att översätta till Sakernas Internet. Det omfattar smarta objekt som är uppkopplade till nätet och ingår i system: ljus, ljud, inomhusklimat och mycket mer inom teknik i en byggnad.

Dessa enheter är uppkopplade mot internet och kan kommunicera med varandra utan manuell styrning från en människa. Omvärlden brukar se Sverige som ett av de ledande länderna inom utvecklingen av IoT.

Fördelar med en digital arbetsplats

För moderna arbetsplatser är IoT en självklar del av vardagen. Med hjälp av smarta och lättanvända funktioner kan man uppnå större produktivitet i verksamheter, genom att spara tid och använda resurser på bästa sätt. Modern teknik gynnar även arbetsmiljön och inspirerar till kreativitet, bättre kommunikation och i slutändan större engagemang hos personalen.

  • Smartare interaktion mellan enheter
  • Automatisering och kontroll
  • Färre manuella uppgifter sparar tid
  • Ökar effektiviteten och underlättar distansarbete / hemarbete
Internet of things

IoT lösningar för arbetsplatser

Väl genomtänkta IT-system på arbetsplatsen sparar tid och resurser. Idag är det allt fler företag och organisationer som inser nyttan med dessa innovativa lösningar inom IoT teknik. Inte minst tack vare trenden med flexibla arbetsplatser, med möjlighet att arbeta hemifrån och på distans.

Genom modern teknik kan man sedan optimera kommunikationen och effektiviteten på verksamheten. Däribland genom videokonferensutrustning och IoT lösningar som automatiskt kommunicerar med varandra.

Exempel på IoT teknik i kontoret

IoT är en stor del av vår expertis på STV, nämligen smart teknik som nyttjar kraften i internet och skapar förutsättningar för en optimal modern arbetsplats. Här ingår bland annat sensorer som gör att man kan mäta aktiviteten i ett utrymme, för att se om ett mötesrum går att boka vid en viss tidpunkt på dagen.

Det går också att installera system för reglering av luftkonditionering och ventilation, för att spara så mycket energi som möjligt. Smarta högtalare och röststyrda AI-system är ytterligare exempel på hur Internet of Things kan förbättra arbetsplatsen.