Kliniskt Träningscentrum (KTC) för utbildning av vårdpersonal | STV

Vill du veta mer om Kliniskt Träningscenter (KTC)?

Praktisk träning är grundläggande inom vården. För att utbildningen ska hålla så hög nivå som möjligt måste tekniken också vara på topp. Därför levererar STV, tillsammans med Laerdal, kompletta lösningar för Kliniskt Träningscentrum (KTC).

Vårdpersonalen får öva med simuleringar, från enkla övningar till högteknologiska mediciniska simuleringar. Kliniska träningscenter ger övning på verklighetstrogna situationer som kan uppstå i vardagen, och förbättrar därmed kunskap, trygghet och patientsäkerhet. Kontakta STV genom att fylla i formuläret nedan eller ring oss direkt på 08-568 441 00 för att få en fri konsultation.

Kontakta oss för att få hjälp med eller veta mer om Kliniska Träningscenter

Frågor, offert och rådgivning – välkommen att kontakta oss kostnadsfritt idag genom att fylla i formuläret nedan eller ring oss direkt på 08-568 441 00

Digitala ronder inom vården

Modernt KTC för vårdpersonal

Ett bra KTC bör vara utrustat med moderna simulatorer, attrapper och övrig medicinteknisk utrustning. Till exempel i form av simulatordockor för övning av praktiska moment.

Med modern utrustning och smart teknik går det att maximera och anpassa utbildningarna så att vårdpersonal och studenter kan förbättra både kliniska färdigheter och samarbete i teamet.

Höga krav på ett kliniskt träningscentrum

Vården i Sverige är resurskrävande, vilket medför krav på högkvalitativ utbildning och kompetensutveckling av personalen. Övningarna behöver ge effektivt resultat och samtidigt vara säkra. Ett kliniskt träningscentrum med modern utrustning är nödvändigt för att säkerställa det här.

Bättre kommunikation, ledarskap och erfarenhet av praktiska moment som KTC kan ge ökar både patientsäkerhet och effektivitet inom vården. Så att såväl vårdpersonal som patienter kan känna sig trygga.

Videokonferens för vårdpersonal och vården

Samarbete med Laerdal och LLEAP

Tillsammans med företaget Laerdal tillhandahåller STV kompletta lösningar för moderna kliniska träningscenter till vården. Laerdal arbetar med simulatordockor och annan medicinteknisk utrustning särskilt anpassad för utbildning och kompetensutveckling.

Laerdal Learning Application (LLEAP) är ett kraftfullt verktyg som samlar alla simulatorer under ett gemensamt gränssnitt. Det ger i sin tur förutsättningar till att spela in träningen med kameror från olika vinklar, så att man kan utvärdera och repetera och på så sätt optimera inlärningen.

Helhetslösningar för bättre utbildningar

Experter på STV och Laerdal vet vad som krävs för ett modernt och högkvalitativt träningscentrum. Teknik och utrustning håller hög nivå för att träningen ska ge bästa effekt och vara verklighetstrogen, med ökad kompetens och trygghet som följd.

Vi levererar en helhetslösning för monitorering med kameror, mikrofoner, högtalare och short-throw projektorer.