Teknisk utrustning för Region- och Kommunfullmäktige | STV

Jobbar du med Region- och kommunfullmäktige?

Digitala möten har blivit ”det nya normala” på många arbetsplatser. Det gäller också regionfullmäktige och kommunfullmäktige, där salen nu ofta är kompletterad med teknik för deltagare på distans via videomöten. Invånarna kan även ta del av sammanträdet via webbsändning.

Allt det här betyder att det också är av stor vikt att teknisk utrustning håller hög kvalitet, är säker och är enkel att använda. STV förser salen med modern utrustning, anpassad efter de lagrum som styr offentlig sektor.

Få en kostnadsfri rådgivning av STV genom att fylla i formuläret nedan eller ring oss direkt på 08-568 441 00

Kontakta oss och få rådgivning hur ni kan göra i ert kommunfullmäktige

Välkommen att kontakta oss för kostnadsfri rådgivning, offert och mer information. Fyll i formuläret nedan eller ring oss direkt på 08-568 441 00

Fullmäktige på distans

Digitalt fullmäktige på distans

Trots att digitala möten på distans och livesändningar blivit en del av vardagen så är teknikstrul fortfarande ett vanligt problem. För kommun- och regionfullmäktige måste den tekniska utrustningen vara på topp för att fungera felfritt direkt när sammanträdet börjar, men utan moderna lösningar uppstår istället ofta krångel när det som minst passar.

För att underlätta utvecklingsarbetet erbjuder därför STV smidiga och säkra lösningar för kommuner och regioner, bland annat:

  • Videokonferensutrustning för distansmöten
  • Digital votering via BankID för distansdeltagare
  • Teknik för webb-tv direktsändning och/eller inspelning
  • Storbildsprojektorer
  • Mixerboard
  • Lyssnarslingor

Anpassat till offentlig sektor

STV har erfarenhet av att planera, installera och utföra service på tekniska lösningar inom flera viktiga samhällssektorer, som domstol, sjukvård, och så även regioner och kommuner. Vi har god kunskap om de lagrum som styr region- respektive kommunfullmäktiges verksamheter, och ser till att anpassa tekniken efter det.

Teknisk utrustning fullmäktige

Webbsändning av kommunfullmäktige

I många sammanhang har det blivit rutin att livesända eller spela in event, möten och andra arrangemang, för att sedan publicera dessa på webben. STV har bild- och ljudlösningar som gör att kvalitén på dessa videor håller mycket hög nivå. Vilket i sin tur gör det lättare för medborgarna att ta del av kommun- och regionfullmäktige. Chansen för att fler ska vilja engagera sig i demokratin ökar också när sändningarna håller hög teknisk kvalitet och är enkla att nå.

Teknisk utrustning till kommuner och regioner

Webbsändning av fullmäktige ökar tillgängligheten för allmänheten, som kan ta del av beslut och den demokratiska processen hemifrån soffan. Genom att ha teknisk utrustning till onlinemöten går det också att spara resurser och öka närvaron bland deltagarna.