Modern teknik i domstolar & rättssalar - AV & Videokonferens | STV

Vill du få hjälp med eller veta mer om Tekniken i domstolar?

Modern presentationsteknik med hög kvalitet och pålitlighet – det är en viktig förutsättning för domstolar idag. Med anledning av detta har STV tagit fram lösningar för både avancerad och standardiserad teknik i domstolar. Vi har under många år levererat teknisk utrustning som även ger möjlighet för ett rättssäkert distansdeltagande genom videomöten.

Få en kostnadsfri rådgivning av STV genom att fylla i formuläret nedan eller ring oss direkt på 08-568 441 00

Kontakta oss idag för en lösning som passar er.

Välkommen att kontakta STV helt kostnadsfritt idag för mer information och pris. Fyll i formuläret nedan eller ring oss direkt på 08-568 441 00

domstol utrustning

Presentationsteknik till domstol

Domstolar i Sverige har höga krav på sig att tillhandahålla modern teknik. AV utrustning och teknik är avgörande för att parterna ska kunna presentera bevisning och tydligt få fram sina ståndpunkter på ett förståeligt sätt. Bra presentationsteknik i en rättssal innebär flera delar inom ljus, ljud och bild, till exempel:

  • Högtalare och ljudsystem
  • Skärmar / Projektor & projektorduk
  • Touchpanel / pekskärm för kontroll av teknik
  • Enkel och flexibel inkoppling av enheter
  • Tillgång till videokonferens – vilket sparar resurser

Kammarkollegiets ramavtal AV och Videokonferens

STV levererar presentationsteknik som lämpar sig särskilt till förhandlingssalar. Det här har vi gjort under flera år, och har därmed erfarenhet av kraven som existerar och alla behoven som behöver bli tillgodosedda.

Vi är avtalspart till ramavtalet ”AV och videokonferens – hårdvara, programvara och tjänster” av Kammarkollegiet. Alla lösningar som vi erbjuder och installerar följer självklart också Domstolsverkets riktlinjer.

Presentationsteknik till domstolar

Distansdeltagande i rättssalar

Utöver professionell och användarvänlig presentationsteknik, så blir videokonferensutrustning ett allt mer eftertraktat inslag i rättssalar. Det här gör det möjligt för deltagare att ansluta sig på distans, och slipper därför resan till rättssalen. Det här sparar på domstolarnas resurser och underlättar för både vittnen och parter.

Modernt system för videokonferens i domstolar

STV har kompletta paket för videokonferens, anpassade till domstol och förhandlingssal. Med bland annat kamera, mikrofon och smidig inkoppling till enhet får rättssalen en helhetslösning för att rättssäkert deltagande på distans. Både till förhörspersoner och andra parter i rättegång. Ljud och bild håller hög kvalitet, och alla involverade kan enkelt koppla in sin enhet, till exempel laptop (bärbar dator) eller surfplatta.