Den moderna arbetsplatsen - utrustning för möten & hybridmöten | STV

Den moderna arbetsplatsen

Problemfria och säkra möten

Trenden för den moderna arbetsplatsen är ett arbetssätt utan fasta platser. Målet för många företag idag är att utnyttja varje kvadratmeter maximalt för avsedd arbetsuppgift. Öppna mötesplatser för samverkan och tysta platser för koncentration. Det ger en flexibel, kreativ och stimulerande arbetsmiljö för medarbetare som i ökad utsträckning är mobila, digitala och självstyrande.

Utvecklingen ställer dock krav på effektivt teknikstöd. Den kräver problemfria och säkra sätt för digitala möten, AI-funktioner för individanpassade upplevelser, och säkra IoT-enheter för bra utnyttjande av lokaler. Det här är STVs expertområde. Vårt fokus är att skapa enkla och problemfria tekniklösningar för våra uppdragsgivare.

Den moderna arbetsplatsen

Mötesrum

Effektiva mötesrum är en förutsättning för utveckling i verksamheten. Många företag idag har hybridmöten och digitala möten såväl som fysiska möten och konferenser. Hos STV får ni en anpassad lösning med lättanvänd, högkvalitativ och säker utrustning.

Vi har lång erfarenhet av att bygga problemfria mötesrum, både standardiserade och anpassade som passar tjänster inom Microsoft, Cisco, Google, Poly och fler därtill.

Den moderna arbetsplatsen

Videokonferens / Digitala möten

Videokonferens och digitala möten på distans är idag viktiga komponenter i mötesrum. Fördelarna är många när medarbetare och konsulter som arbetar på distans, såväl som samarbetspartners i andra städer, kan delta via nätet. Videokonferens med hög kvalitet på ljud och bild ökar effektiviteten, sparar tid och pengar, och minskar klimatpåverkan tack vare mindre resande.

Videokonferensutrustning Teams, Skype med mera

STV har lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder med utrustning och helhetslösningar för till exempel Cisco, Microsoft, Google, Zoom och Poly. Vi hjälper er också med smarta lösningar med Bring Your Own Device/Meeting concept, där datorn är ansluten till AV-tekniken i rummet Läs mer om våra videokonferenslösningar genom att klicka på knappen nedan. 

Den moderna arbetsplatsen

AV-utrustning i Auditorium / Hörsal

Vilka AV tekniklösningar ett auditorium behöver beror på såväl rummets storlek som tänkt användningsområde. Vilken ljud- och ljusanläggning blir rätt för lärosalen, behov av en videokonferensfunktion och ska det finnas möjlighet att direktsända föreläsningar och event?

Oavsett hur avancerad eller relativt enkel lösning som ni behöver så levererar vi alltid genomtänkta och användarvänliga funktioner. Inte minst tack vare vår långa erfarenhet av helhetslösningar för teknisk utrustning, till rum och salar i alla storlekar.

Den moderna arbetsplatsen

Tekniska lösningar matsal & lounge

Personalloungen, matsalen eller en annan stor öppen yta – allt fler verksamheter nyttjar det även till olika evenemang för medarbetare och kunder. För den moderna arbetsplatsen handlar det om att använda ytorna på bästa sätt med hjälp av bra tekniska lösningar.

Till exempel för att kunna ha en presentation av vd:n på måndag, ett kundseminarie på onsdag och afterwork-mingel för personalen på fredag. STV har skapat många ljud-, ljus- och bildlösningar utifrån våra kunders olika behov. Matsalen blir på så vis en kreativ plats med hjälp av rätt teknisk utrustning.

Touchpanel kontor

Den moderna arbetsplatsen

Styrsystem

Ett modernt styrsystem förenklar och effektiviserar i vardagen på kontor och arbetsplatser. Inte minst för de användare som känner sig osäkra på att hantera teknisk utrustning. Ett exempel är mötesrummet där belysningen automatiskt går igång när man kommer in, och där man via en enkel touchpanel kan styra all teknik i rummet.

Starta möten, anpassa belysningen, rulla ned mörkläggning, justera volymen, höja ventilationen, och mycket mer. STV har kunniga programmerare som hjälper dig att få rätt skräddarsydd lösning utifrån dina önskemål. Vi arbetar med styrsystem från världsledande tillverkare som Crestron, AMX och Extron.   

Den moderna arbetsplatsen

Ljudlösningar för kontoret

Dagens öppna kontorslandskap har många fördelar, men de kommer med en baksida. Kollegors samtalljud från kopiatorer och kaffeautomater i bakgrunden, är en stor ljudbov. Störande bakgrundsljud minskar effektiviteten. Studier visar på mellan 10 och 66 procents minskad prestationDet innebär stora kostnader för företaget. Dessutom påverkar störande ljud medarbetarnas hälsa genom till exempel ökad stress och huvudvärk 

Genom att se över ljudergonomin i lokalen kan vi motverka störande bakgrundsljud. STV arbetar med enkla och användarvänliga lösningar för detta. 

Kontakta oss för mer information. 

Hemmakontor utrustning

Den moderna arbetsplatsen

Den personliga arbetsplatsen

Trenden med hemarbete ökar och är positiv på många plan. Men för att på ett professionellt sätt kunna delta i det dagliga arbetet med kollegor, och vara en aktiv part i digitala möten och videokonferenser, är bra teknik nödvändig även för den personliga arbetsplatsen.

All utrustning för hemmakontoret

STV hjälper till att se över de behov som finns hemma. En bra grund är skärm, kamera och bra ljud! Har du mycket möten så titta gärna på Polys nya videobar för den personliga arbetsplatsen. Vi har också paketerbjudande på skärm, kamera och headset.

Digital whiteboard

Den moderna arbetsplatsen

Digitala Whiteboards

Har man provat en digital whiteboard vill man aldrig återgå till att använda en vanlig. Istället för snedskrivna rader i oläslig stil, får man genom den digitala whiteboarden tillgång till datorns hela utbud av dokument, bilder, Excel-ark eller pdf:er. Markera med färgpennor direkt på tavlan, spara och skicka vidare allt som man demonstrerat på skärmen. Som mötesdeltagare blir det enkelt och roligt att delta, både på videokonferens eller fysiskt.

STV erbjuder helt fristående enheter som är mycket nära upplevelsen av en analog whiteboard, men med avancerade funktioner och integrerade lösningar. Vi har bland annat lösningar för Microsoft med Surface Hub, Google med Jamboard eller Cisco med Webex Board.

Digital bokningsskärm

Den moderna arbetsplatsen

Bokningsdisplay för konferensrum

Idag finns det egentligen inga ursäkter till att inte utnyttja företagets mötesrum maximalt. ”Stulna” konferensrum, avbrutna möten och rum som står tomma i onödan – dessa problem kostar både tid och pengar.

STV erbjuder därför lättanvända och säkra lösningar i form av bokningspaneler samt kontorsöversikter, kopplade till företagets kalendersystem. Det fungerar oavsett om ni använder till exempel Office 365, Exchange eller G-Suite.

Sakernas internet

Den moderna arbetsplatsen

IoT – Internet of Things

IoT, Internet of Things eller Sakernas Internet på svenska, gör det möjligt att styra inomhusklimat, ljus, ljud, larm, lås och egentligen vilken teknik som helst. Det här sker med hjälp av sensorer och uppkopplade enheter anslutna till nätet.

Det är ganska fantastiskt vad denna teknik kan göra för att få arbetsplatsen att fungera bättre. Dessutom leder smart teknisk utrustning till att arbetsmiljön inbjuder till kreativa möten. På STV arbetar vi därför med att hjälpa våra kunder uppnå detta.

Videovägg

Den moderna arbetsplatsen

Videoväggar

En videovägg är en stor visuell yta som består av flera bildskärmar, alternativt LED-moduler som blir allt vanligare. Skärmarna kan visa en stor bild över hela ytan såväl som en unik bild på varje skärm, och alla olika kombinationer däremellan. Variationsmöjligheterna är därmed mycket stora.

Syftet med en videovägg varierar. Många företag vill till exempel fånga kundernas uppmärksamhet i entrén, andra vill skapa god överblick i kontrollrummet, övervaka lokalerna eller inreda konferensrum och lounge med storbildsskärm.

Oavsett syfte så kan våra experter på STV bidra med kunskap kring lösningar för videoväggar från tillverkare som till exempel LG och Samsung.

Konferensutrustning

Den moderna arbetsplatsen

Konferensrum som tjänst

Ibland passar det av olika anledningar bättre att inte alls behöva bry sig om tekniken i konferensrummet, utan helt kunna fokusera på mötet. Vi erbjuder Konferensrum som tjänst, vilket inkluderar allt det som problemfria möten kräver, med hög teknisk kvalitet.

Välj vilka funktioner som ni behöver för att få ut det ni vill av mötet, samt den servicenivå som ni önskar. Utifrån det sätter vi sedan samman ett paket med en månadshyra för hela lösningen. Enklare kan det inte bli!

Partners den moderna arbetsplatsen