Utrustning för kontrollrum - Kompletta lösningar med videovägg | STV

Vill du ha hjälp med eller veta mer om Kontrollrum?

Det viktiga jobbet som sker i ett kontrollrum kräver bra teknisk utrustning för att driftsäkerheten ska förbli hög. Ofta är kontrollrummet dessutom bemannat dygnet runt hela året, med viktig information på skärmarna. STV skräddarsyr tekniklösningar som skapar de bästa förutsättningarna för övervakning med användarvänlighet och hög säkerhet.

Få en kostnadsfri rådgivning av STV genom att fylla i formuläret nedan eller ring oss direkt på 08-568 441 00

Rådgivning och installation av kontrollrum

Kontakta oss för att få rådgivning, prisförslag och för att beställa installation av kontrollrum. Fyll i formuläret nedan eller ring oss på 08-568 441 00

Kontrollrum teknik

Kärnan i verksamheten

Kontrollrummet är kärnan i många verksamheter. Här sker till exempel övervakning av lokaler och utrymmen, styrning av olika förlopp, eller kontroll av ljud och bild. Den stora mängden information kräver pålitlig teknisk utrustning som är lätt att använda, och som skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö.

Om det inte finns på plats riskerar man istället att bli drabbad av driftstopp och andra fel som ger onödiga kostnader för verksamheten. Utdaterad eller otillräcklig teknik blir även ett frustrationsmoment för operatörerna.

Säkra lösningar för kontrollrum

På STV har vi erfarenhet och expertis för att skapa säkra kontrollrum, med modern utrustning som underlättar i arbetet. Tillsammans diskuterar vi med er som kund för att hitta en anpassad lösning för en driftsäker och smart operatörsmiljö.

Kontrollrum styrsystem

Central styrning från Barco

Kontrollrummen som vi levererar har hög driftsäkerhet. Detta tack vare central styrning från Barco, som gör att man kan styra alla skärmar via en och samma styrenhet.

Videoväggar och monitorer i kontrollrum


Videoväggar och rätt uppsättning av skärmar hjälper operatörerna att få en bra överblick över all information och eventuell övervakning. Välj mellan kompletta videoväggar från de största leverantörerna LG, Samsung, NEC och Barco.

En sådan modern videovägg gör att ni kan få en enhetlig bild med mycket hög kvalitet och upplösning. Skärmarna kan även ge en sömlös upplevelse, utan distraherande utrymmen mellan skärmarna eller risk för så kallad skärmbränning.