Om oss • STV

Om STV

Kunskapengagemang och passion! 

Vårt uppdrag är att med kompetenta och engagerade medarbetare göra det möjligt för människor och organisationer att samarbeta oavsett tid och plats. Vi skapar problemfria möten mellan människor och mellan människor och teknik.

Vi älskar att se våra kunder utvecklas!

Vårt företag

STV startades 1972 som ett av pionjärföretagen inom videoproduktion och videoteknik med bred kompetens inom alla delar av AV- och videokonferensområdet. Vi är leverantörsoberoende och samarbetar med alla de främsta tillverkarna inom respektive teknikområde. 

Vi ingår som ett helägt dotterbolag till Lagercrantz Group AB och har kontor i Stockholm och Göteborg samt har servicepartners över hela landetLäs nedan mer om Lagercrantz Group AB. Vi är stolta över den kompetens och erfarenhet vår historik har givit oss.

STV tillhandahåller kundanpassade tekniska lösningar för våra kunder inom det vi kallar visuell kommunikation, det vill säga möten mellan människor och mellan människor och teknik. Det är områden där både den tekniska utvecklingen och inte minst det mänskliga beteendet och sättet att arbeta utvecklas oerhört snabbt.  

Vanställda sätter alla en ära i att ge våra kunder möjligheten att bli en aktiv del av den utvecklingen. För att lyckas med det vet vi att vi måste leverera lösningar med riktigt hög kvalitet som dessutom fungerar problemfritt och är enkla att använda.  

Viktiga händelser i STV’s historia

1972 – STV etableras som ett av pionjärföretagen inom videoproduktion och videoteknik med unik kompetens inom alla delar av videoområdet 

1989 – STV erhåller de första uppdragen inom videokonferensteknik

1997 – STV tecknar det första avtalet inom offentlig sektor beträffande videokonferensutrustning

2004 – Lagercrantz Group förvärvar Frontyard Communications AB och mötestjänsten Smart Meeting®

2005 – STV och Frontyard Communications fusioneras. STV stärker därmed positionen som den ledande aktören på den svenska marknaden när det gäller kompletta lösningar inom området flerpartsmöten över telefon och video

2006 – STV har levererat fler än 4 000 videokonferenssystem, 80 flerpartsbryggor och annan infrastrukturutrustning

2008 – STV tydliggör sin position som oberoende tjänsteleverantör inom visuell kommunikation och distansmöten bl. a genom att intensifiera samarbetet med Microsoft och lansera Office Live Meeting 2007

2009 – STV firar 20 år i videokonferensbranschen

2010 – STV blir Cisco ATP TelePresence Partner

2012 – STV vinner både priset som “Cisco Solution Innovation Partner of the Year 2011” under Ciscos Partner Summit 2012 i San Diego och “Cisco Collaboration Customer Reference of the Year 2011” under Ciscos årliga partnerdag i Stockholm. Bägge priserna tilldelas STV för sin omfattande satsning på verksamhetskritiska lösningar inom hälso-/sjukvårdssektorn 

2014 – STV tecknar ramavtal med Kammarkollegiet avseende Digitala Mötesrum för den offentliga sektorn

2018 – STV har ännu en gång fått avtal med Kammarkollegiet för AV och videokonferens

2020 – STV får hederspris Covid 19 Support på Cisco Awards

2021 – STV levererar ny innovation – VRA lösning som återigen ger ett teknikstöd till vården som gör skillnad

2022 – STV vinner avtal med Region Stockholm gällande audiovisuell kommunikation

2022 – STV firar 50 år som bolag

2023 – STV mötestjänsten Smart Meeting® avvecklats

Om Lagercrantz Group

En ledande leverantör av värdeskapande teknik med marknadsledande positioner i expansiva nischer

Lagercrantz Group är en värdeskapande teknikgrupp inom B2B som erbjuder egna produkter och produkter från ledande leverantörer. Koncernen består av ett 50-tal företag, som alla fokuserar på mervärde i nischer, d v s att erbjuda specifik teknik till specifika kunder på specifika marknader.

Lagercrantz är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1500 anställda och omsätter cirka 4 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

STV Verksamhetspolicy

Syftet med STVs verksamhetspolicy är att deklarera företagets kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöambitioner. Verksamhetspolicyn ska agera styrdokument för företagets kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbete och utgå från den vision och de övergripande mål som finns formulerade i företagets verksamhetsplan.

Kontakta oss gärna för att ta del vår Verksamhetspolicy.

Feedback till STV

Dina åsikter är mycket värdefulla för STV! Lämna gärna feedback till oss genom att fylla i formuläret!